a l l  a b o u t   f a m i l y  a l e v i z a k i

ο τόπος

// Η γη μας βρίσκεται στο Καμηλάρι Κρήτης, ένα μέρος ευλογημένο με εύφορο χώμα και καιρικές συνθήκες ευνοϊκές για ποιοτική καρποφορία. Σε αυτή την γη οι πρόγονοι μας ρίζωσαν τα δέντρα και τα σπίτια τους. Σήμερα απολαμβάνουμε τα δώρα της κληρονομιάς μας και συνεχίζουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον τόπο που ανέθρεψε εμάς και τις ελιές μας.

τα δέντρα

// Τα δέντρα μας φροντίζονται καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου για να μας δώσουν τον καλύτερο δυνατό καρπό. Η συγκομιδή γίνεται μια φορά τον χρόνο, συνήθως Δεκέμβριο & Ιανουάριο. Αυτό γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο σε συνδυασμό με σύγχρονα μέσα, έτσι ώστε να μην τραυματίζονται τα δέντρα. Έπειτα ο καρπός μεταφέρεται σε σύγχρονες πιστοποιημένες εγκαταστάσεις, όπου και γίνεται η εξαγωγή και η τυποποίηση του ελαιολάδου. Αμέσως μετά το πέρας του λιομαζώματος, τα δέντρα κλαδεύονται και περιποιούνται για να μπορέσουν να μας δώσουν τον εξαιρετικό καρπό τους ξανά.

η οικογένεια μας

// Στη δεκαετία του 1960 ο πάππους μας Εμμανουήλ Αλεβυζακης αγρότης στο επάγγελμα ξεκίνησε αγοράζοντας μικρές εκτάσεις γης κ φυτεύοντας τις πρώτες ελιές με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας του! Με την πάροδο του χρόνου κατάφερε ,αξιοποιώντας την παραγωγή του ,να συγκεντρώσει γη που ξεπερνάει σήμερα τα 30 στρέμματα, όλα φυτεμένα με ελαιόδεντρα. Μέχρι κ το 2021 που έφυγε από τη ζωή, ο πάππους συμβούλευε τα παιδιά του κ τα εγγόνια του πως να φροντίζουν με σεβασμό τα δέντρα για να παράγουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο! Κρατώντας τα λόγια κ τις συμβουλές του συνεχίζει η οικογένεια μας το έργο του!

Η ταύτιση της οικογένειας μας με την καλλιέργεια & την παραγωγή ελαιολάδου στο Καμηλάρι Κρήτης, οφείλεται στην ιδιαίτερη αγάπη του παππού μας, για το λάδι και για τον τόπο μας. Αυτός είναι ο τόπος που ρίζωσαν οι πρόγονοί μας και οι ελιές μας!

επικοινωνία

tel: +30 28920 42583

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

social mediae-genius.gr ...intelligent web software